Бито куче жално повече от унижен учител

Циганка посини учителката на детето си, но бе засенчена от скандал за бито куче. Обществото ни прие за нормално да се накаже агресията срещу кучето по - тежко, отколкото саморазправата с човек и просветител. Така жената от ромски произход, която унижи и поруга човек учещ детето й на четмо и писмо, получи условна присъда. А за мъжът, който бил куче влязло в двора му, искат затвор, пет хиляди лева глоба и три хиляди души се организирали бързо за масов протест!
Бито куче жално повече от унижен учител
Къде е разумът на това болно общество? Кое е по - ценно, едно куче или човешкото достойнство и моралът да пазиш респект към българския учител? Безспорно и едното и другото деяние си заслужават съответното правно действие, но да се вдигнат три хиляди души заради един бигъл, говори за криза в ценностната система на българският народ. Напълни се с всякакви протестъри любители на животните, природата, еднополовата любов, веганството и подобни на тях заместители на трезвият разсъдък. Отива се в крайности, които убиват човещината и се използва всеки повод за налагането на един нов морал - този на размитите понятия. 
В тази изкуствена мъгла не ни чака нищо добро, а една тежка криза на духовността и превръщането на съвестта на българите в полуфабрикат, подобен на кренвиршите направени от соя, боя и тоалетна хартия!

Автор и колаж: Sandi Petrov
 снимки и материали по темата: http://pre05.deviantart.net dariknews.bg news7.bg


Сподели
Използвайки РЕКЛАМНИТЕ УСЛУГИ на Мисия Свободен и Здрав, 
подпомагате БЕЗПЛАТНИТЕ КОНСУЛТАЦИИ по Проект Духовно Здраве!
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg