НОВИНА

От 01 Октомври 2017г., точно две години след създаването си, Мисия Свободен и Здрав започна организирането на различни по вид социално - благотворителни инициативи. С тези практики се цели създаването на приемственост между различни поколения хора, тъй-като участие взимат както зрели хора, така и тинейджъри. Нашата сплотеност дава възможност да помагаме в намаляване на влиянията на алкохол, наркотици, стрес, насилие, социалната изолация и други, на които много хора са изложени ежедневно. Можете да получите предварителна информация за инициативите като се присъедините към Фейсбук групата, която създадохме специално за целта. По-долу можете да видите дейностите, които изпълмнихме до 15 Юли 2018г

Използвайте това място за рекламното си лого и ще подкрепите безплатните услуги по Проект Духовно Здраве

Инициативи на мисия ,,Свободен и здрав''

Към настоящия момент имаме зад гърба си множество достигнати за каузата деца, тинейджъри, лидери, доброволци и спомоществуватели. С над 150 души само за 8 месеца се проведоха многократни срещи персонално и чрез организирането на обществени, социални и благотворителни събития и забавни клубове. Подпомагани са обикновени тинейджъри по множество други начини, посредством срещи между тях и обучени от нас лидери, на които те споделят своите терзания и житейски неволи. С някои неведнъж прекарахме време на кафе или пица, а други имаха възможността месеци наред да практикуват своите любими спортове благодарение на наши спонсори, да завързват нови приятелства и да канят така свои връстници на различни инициативи.

Организирахме Клуб по самоотбрана, в който благотворително участие взеха медийни звезди и световни шампиони от света на спорта. Тези известни в обществото хора, които по принцип са изключително заети, не поискаха и една стотинка за отделеното от себе си време, което дариха на тинейджърите. Организирахме семинари по самоотбрана и тренирахме Самбо, Карате, Джу джуцу, Бокс, Кикбокс, Айкидо, Руска Система и Винг Чун. Работихме с гумени ножове, научихме как се оказва бърза помощ и тинейджърите така получиха морален урок, като разбраха колко лоша идея е да носиш хладно оръжие виждайки нагледно опасността за това и за двете страни. Учихме се на спортен спаринг, на техники за улична самозащита, симулирахме реакции при внезапна среща с агресор и проведохме няколко пъти тренировки в парка, наслаждавайки се на пролетта. За мероприятията по самоотбрана, организаторът на Клуба Александър Николов получи инструкторска такса от спортния център, където тинейджърите тренираха без да заплащаме наем за помещение и дари тази сума за стипендии на Летен лагер за тинейджъри. Във всички забавни дейности, с които бе допълнена програмата влизат и игри организирани специално безплатно за тинейджъри - плейстейшън, еърхокей и лазермакс, които бяха проведени по няколко пъти в различни МОЛ-ове на столицата. Също така карахме картинг на открита писта, участвахме в професионални обучения по билярд и джаги, дори регистрирахме отбор по джаги, към Българска федерация по футбол на маса. Ходихме на състезание по катерене и си направихме турнир по боулинг, играхме тенис на маса и хвърляхме шурикени (метални звезди като от филмите за нинджи) в парка, канейки минувачите на нашия „Секюрити клуб“, а в програмата ни бяха включени и турнири по белот, дартс, кино прожекции, и литературни представяния. Някои лидери взеха участие и в организираните помежду ни вечери за личностна мотивация, успех и преодоляване на стрес, страх и негативни състояния, водени от хабилитиран доктор по психология.

Проведохме три посещенията в Дома за сираци в Нови Хан, където има както деца, така и тинейджъри и направихме караоке, обучение за пускане на дрон, игри с футболни и надуваеми топки, състезания, групови игри с парашут, замервания между отбори с рола от тоалетна хартия и фокуси с карти. Също и с помощта на Българска федерация по футбол на маса, занесохме там професионална джага, с която се проведе турнир между присъстващите. Освен дейността насочена към служение в дом за сираци, деца и доброволци взеха участие и в посещение на Дом за деца с увреждания и проведоха забавен клуб за тях, в Деня на детето 1 Юни.

Така организирана до момента оставаме с надеждата, че с труда положен за 8 месеца приключваме успешно една нова за града ни мисия - да заявим присъствието си в столицата на България като кауза, която носи със себе си нови надежди за бъдещето на младите хора и осъзнаването на останалите, като съучастници в отговорността им да окажат всяка подкрепа в тяхното морално и духовно развитие занапред по всякакъв начин.

 Благодаря Ви, че отделихте време да се запознаете с нашия клуб!


Използвайте това място за рекламното си лого и ще подкрепите безплатните услуги по Проект Духовно Здраве

Ако желаете да подкрепите финансово организирането на социално - благотворителните инициативи, можете да използвате сметка: BG51UNCR76301023884180 - Александър Петров Николов

За да се включите пълноценно в настоящите дейности, използвайте меню „Приемна“, където може да вземете Вайбър номер за комуникация или да пуснете мейл.

Можете да ни следите също и във Фейсбук
F - Мисия Свободен и Здрав и F - Проект Духовно Здраве

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg