Не се хаби да си на макс! Древни съвети за модерен живот

Героят винаги е на ръба, а истински успяващите хора се изплъзват на неуспеха като хлъзгава риба. Дори и в някои бойни изкуства е така! 

Силните и напористите се напъват да надскочат препятствията на живота, а мъдрият с усмивка отминава отрицателните емоции и отпраща с поглед заминаващите си неприятности.

Заобикалящият ни свят ни предоставя огромни количества енергия чрез различни канали- едни приемаме като добри, а други като лоши. Ние, обаче губим лични сили винаги когато се опитваме да генерираме отпор срещу нещата, които смятаме за лоши, или когато се опитваме да спечелим тези, към които се стремим. И двата метода грешат!

Не се хаби да си на макс

Правилният начин винаги да получаваме това, което желаем и враговете да лежат в краката ни е като следваме течението, а естественият ход на събитията винаги ни предоставя ключов момент, в който се обръща всичко- т.е.- всички потоци сила и енергия могат да бъдат обуздани в наша полза, вместо да се напъваме безрезултатно! Още Архимед е казал, че ако разполага с опорна точка може да обърне Земята, а колко по- лесни са дребнавите ни ежедневни занимавки! Те са дреболия за хората, които умеят да са с едно ниво над останалия свят.


                „Ето защо мъдрецът
                 чрез бездействието действува,
                 чрез безмълвието учи;
                 нещата се създават
                 той не подменя тяхното начало;
                 създава, но не обсебва,
                 действува, но не е самонадеян;
                 завършва с успех, но не се хвали.

Лао Дзъ, около 579г. преди Христа


Една древна поговорка гласи, че „Когато боговете искат да накажат някого, отговарят на молитвите му”- факт е, че много пъти ако получим това, което искаме се оказва, че то не ни помага да живеем по- добре и да се чувстваме истински щастливи и пълноценни. Има обаче непреходни ценностти, чието постигане дава пълнота и разбиране за тайните на живота. 

Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си.Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко

Иисус Христос

Пътят към живот в спокойствие и щастие винаги е бил пред очите на хората. Просто трябва да се научим да се отпускаме и приемаме живота естествено и безгрижието само ще ни открие! 

Автор и колаж: Sandi Petrov

21.05.2010г.

снимки: интернет

Сподели
Използвайки РЕКЛАМНИТЕ УСЛУГИ на Мисия Свободен и Здрав, 
подпомагате БЕЗПЛАТНИТЕ КОНСУЛТАЦИИ по Проект Духовно Здраве!
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg